vemika napisał(a):do niezadowolony
Czy chodzi Ci o wyjazd na Majorkę do Can Pastila 17.06-24.06.2012??? która była oferowana na portalu myDeal za 1500zł???
My wykupiliśmy tą wycieczkę, a na 3 dni przed wyjazdem dostaliśmy informację mailem o odwołaniu wyjazdu z powodu niewystarczającej liczby uczestników...Zrezygnowaliśmy z innych terminów proponowanych przez to biuro i zarządaliśmy szybkiego zwrotu pieniędzy.
Dopiero dzisiaj przeczytałam opinie o tym biurze i jestem przerazona... Pieniędzy nam jeszcze nie zwrócili. Dziś napisałam maila do tego biura, teraz czekam na odpowiedź, jutro też będę tam dzwonić. Mam nadzieję, że pieniądze zostaną nam zwrócone jak najszybciej, w piątek niby mija 2 tygodniowy okres zwrotu tych pieniędzy, zdeklarowany przez to biuro.
Mam cichą nadzieję, że nie będzie żadnych problemów...
Pozdrawiam,
Anita
Tak. Bylem na tym wyjezdzie 17.06 i wszystko bylo jak w opisie podanym przez "szczesciarza". Gdybym nie mial perypetii z tym biurem z odzyskaniem pieniedzy za anulowana inna wyprawe, to tez pewnie bylbym gotow ich polecac (moze z wyjatkiem braku potwierdzenia oraz informacji o wylocie - a to w polaczeniu z podwojna juz poprzednia kancelacja wycieczek tego biura, nie napawalo nas optymizmem).
Co do zwrotu pieniedzy to radze napisac do Urzedu Marszalka Woj. Malopolskiego
http://www.malopolskie.pl/Komunikaty/Na ... as/?id=743i wniesc skarge. Oni reaguja szybko. Ja musialem pojechac na miejsce do Oswiecimia aby zmusic wlascicielke do dokonania przelewu w mojej obecnosci. Pani Aneta byla przy tym bardzo arogancka.
Przelew naszych pieniedzy zostal dokonany w poniedzialek 25 czerwca o 14.30 i wg informacji bankow powinien ukazac sie na naszym koncie we wtorek 26 czerwca okolo godziny 11.00. Niestety pieniadzenie wplynely do czwartku 28 czerwca . W srodowej rozmowie wlascicielka tlumaczyla sie zablokowaniem jej konta przez kontrole ZUS. Nie wiem czy to nie byl przypadkiem kolejny wybieg aby opoznic zwrot naszych pieniedzy. Czytajac opinie innych klientow tego biura na forum turystycznym:
http://www.forum-turystyczne.pl/q/fo_id ... cimia.html mozna odniesc wrazenie, ze to jest typowe dla tej firmy anulowanie wielu wycieczek i opoznienie w nieskonczonosc zwrotu pieniedzy, i ze jest tam wielu innych niezadowolonych z tego powodu klientow. Wszystko wyglada na to, ze pozostanie nam tylko droga sadowa aby odzyskac po 5 miesiacach to co nasze. Nie ma tu mowy o urzedowych odsetkach czy tez zwrotu kosztow paliwa za podroz z Ustronia do Oswiecimia aby wymusic dokonanie przelewu. Na wspomnienie o tym Pani Aneta Buchta - Stanek po prostu mnie wysmiala.
W tym samym czasie Biuro Podróży Atena intensywnie oglasza sie z wieloma ofertami wyjazdow na portalach typu MyDeal.pl i Groupon.pl aby nabijac w butelke nowe rzesze nieswiadomych klientow. Uwazam, ze ten proceder jest nie tylko nieetyczny i niemoralny, ale pewnie takze nielegalny i powiniem byc wstrzymany. Mam nadzieje, ze wasz Urzad poczyni niezbedne kroki do zatrzymania fali tych naduzyc.