Z całą pewnością planując wakacje w polskich górach,nie można zapomnieć o stolicy tatr,czyli naszym przepięknym Zakopanym. W Willi Bartek możemy zaproponować komfortowe noclegi w przestronnych pokojach.
Ale chyba do obejrzenia z daleka,a nie bliska,prawda? Bo taka wyprawa zimą na Orlą Perć to zły pomysł,bez specjalistycznego sprzętu sie nie obejdzie i ryzykujemy swoim życiem.
Latem polecam nocowanie w schronisku w Dolinie Pięciu Stawów. Niesamowita atmosfera gdy wieczorem cała sala siedzi przy piwie lub innych trunkach i dyskutuje. A gdy nadchodzi godzina ciszy nocnej wszyscy biją się o miejsce do spania na podłodze Niesamowite przeżycie.
Dla mnie góry to przede wszystkim Karpacz. Położony w malowniczym miejscu - nie można się tam nudzić. Warto wyskoczyć również do pobliskich Czech. Jeżeli chodzi o noclegi to nie powinno być z nimi problemów. Jest tam sporo pensjonatów, ośrodków wypoczynkowych czy hoteli. Jeżeli chodzi o te ostatnie to wyróżnić tutaj trzeba ten www.accorhotels.com/pl/hotel-3429-hotel ... ndex.shtml 3-gwiazdkowy obiekt.
A jeżeli szukacie czegoś przytulniejszego niż hotel, w spokojniejszym miejscu niż Karpacz czy Szklarska, to zapraszamy do nas. W Jagniątkowie stoją trzy domki na wynajem. Komfort, kominek, szlaki do spacerów zaraz obok.
ja polecam Krościenko nad Dunajcem i trasę widokową tamże. Rowerem lub na piechotę można przejść aż na Słowację i dalej do Czerwonego Klasztoru a widoki są super!
Też ciekawa propozycja,jednak ja osobiście wole wyższe góry i zawsze stawiam na Tatry oraz Zakopane,wystarczy wybrać tylko dobry nocleg z bazą wypadowa aby na szlak nie było daleko:)
W Zakopanym też masz ciszę i spokój o ile dobrze wybierzemy zakwaterowanie,akurat ciekawych i dobrze wyposażonych apartamentów gdzie wypoczniemy nie brakuje,w razie pytań zapraszam na forum,chętnie pomożemy i doradzimy:)
A uważacie że takie oferty domki holenderskie sprzedaż są atrakcyjne? Myślałam o takim właśnie sposobie na podróżowanie, ale zanim podejmę ostateczną decyzję wolałabym znać opinie osób, które już miały z tym do czynienia.
Znam najlepiej Dolny Śląsk. Więc i z tych stron polecam: - Jak Karkonosze to Zachełmie, bardzo ustronna i cicha osada niedaleko zamku Chojnik - Góry Stołowe i nocleg w Pasterce - Masyw Śnieżnika
Tatry niestety kojarzą mi się tylko z niebywałym tłokiem